Moldova – la coada topului celor mai bune ţări europene pentru afaceri

Moldova – la coada topului celor mai bune ţări europene pentru afaceri

Republica Moldova a coborît trei poziţii în clasamentul "Celor mai bune ţări europene pentru afaceri 2017", ocupînd locul 42 din 46 de ţări.

Potrivit autorilor studiului, care este realizat anual de organizaţia European Chamber, ratingul Moldovei a scăzut de la 52 la 51,4 puncte.

În fruntea clasamentului se află, al doilea an consecutiv, Danemarca (87,5 puncte). Aceasta este urmată de Suedia (85,6) şi Finlanda (85,4). Clasamentul este încheiat de Rusia (51,1), Azerbaidjan (49,8) şi Ucraina (46,5).

România a urcat de pe locul 29 pe locul 26 cu un indice de 61,2 puncte.

Datele European Chamber se bazează pe indicii clasamentului percepţiei corupţiei al organizaţiei nonguvernamentale "Transparency International" şi pe clasamentul de facilitate în desfăşurarea afacerilor, realizat de Banca Mondială.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

unu 17 iun. 05:00

Pentru Lion 16 iun. 19:21

Tu ai vazut conferinta de presa a lui Dodon la Consiliul Europei?
Practic omul nostru s-a dus la ei acasa si apoi a inceput sa-i dojeneasca si sa se rasteasca la ei. De la cine ai vrea sa invatam? De la Russia? Acolo s-a furat, se fura si se va fura. Cum crezi ca au ajuns oamenii de faceri rusi cu zeci de miliarde de euro in conturi? Multi "egali" in saracie si citiva care fac bani pe spinarea celor multi.
Nu ti se pare ca seamana PERFECT cu ce se intimpla la noi?

Lion 16 iun. 19:21

Улучшают условия ведения бизнеса, но Молдова все ниже опускается в рейтинге. Охренительно. Не видно работы правительства и Парламента! Они только воруют деньги. Все Примары ворюги: беглый Усатый уголовник, Шор-Вор под домашним арестом, укравший миллиард Евро и опустивший лей по отношению к другим валютам. Ворюга Киртоакэ с незаконными мансардами, ремонтом дорог в дождь и платными автопарковками, где ему в карман 15%, а городу 10%. Просто замечательно. В Парламенте еще хуже ворюги! Там воруют миллионами Евро.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load