X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații au ales președintele Parlamentului

30 mai. 2013,, 20:29   Politică
3319 0
Foto: moldovenii.md
Democratul Igor Corman a fost ales președinte al Parlamentului cu votul a 58 de deputați din cei 89 care au participat la procedura de vot. Rezultatele procedurii de votare au fost anunțate de președintele Comisiei pentru alegerea spicherului, Alexandru Stoianoglo, notează NOI.md. În același timp, candidatul propus de PCRM, Sergiu Stati, a acumulat 31 de voturi.

Din motiv că procedura de votare a fost secretă, nu se cunoaște care dintre deputați au susținut candidatura lui Igor Corman și care au votat pentru cea a lui Sergiu Stati. La procedura de votare nu au participat liberalii, socialiștii, cu excepția Veronicăi Ambramciuc, și a deputatului independent Mihai Godea.

Membrii PCRM din cadrul comisiei susțin că nu au semnat procesul verbal, deoarece votarea a avut loc cu încălcări grave. Asta fiindcă unele buletine de vot au fost însemnate, astfel fiind încălcată procedura secretă de vot.

Igor Corman este membru al Parlamentului Republicii Moldova din partea PDM din anul 2009. După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din anul 1995, Igor Corman a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Moldovei.

În perioada 2004-2009, Corman își continuă cariera diplomatică în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Germania, prin cumul în Regatul Danemarcei.

În anul 2006, Igor Corman a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic” de către președintele Republicii Moldova, iar în anul 2009 – cu Ordinul „Marea Cruce de Merit” de către președintele Republicii Federale Germania.

Funcția de președinte al Parlamentului a rămas vacantă, după ce Marian Lupu a fost demis cu votul PCRM –PLDM la data de 25 aprilie. În tot acest timp, interimatul a fost asigurat de către deputata Liliana Palihovici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?