X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Filat ar fi fost eliberat pentru a se întîlni cu familia

15 iun. 2017,, 14:18   Politică
23496 3

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, ar fi ieşit pentru o zi la libertate, săptămîna trecută.

De asemenea, ex-premierul ar avea anumite înţelegeri cu Vlad Plahotniuc în care se negociază libertatea lui, în schimbul distrugerii PAS, condus de Maia Sandu. Afirmaţiile aparţin vicepreşedintei Mişcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug.

„Săptămîna trecută a avut loc o înţelegere concretă între Filat şi Plahotniuc cu privire la protestul de duminică şi alte lucruri legate de PAS. Ar fi bine ca Departamentul Instituţiilor Penitenciare să ne spună în baza cărui fapt Vlad Filat a fost acasă săptămîna trecută, alături de familie. Aţi mai auzit în ultimul timp ce se întîmplă cu Vlad Filat? Aţi mai auzit despre alte dosare intentate împotriva lui Vlad Filat? Aţi mai auzit în ultimul timp cum trăieşte Vlad Filat în detenţie? Nu aţi auzit”, a declarat Daniela Bodrug miercuri, 14 iunie, în cadrul unui briefing de presă la IPN.

Potrivit ei, celelalte dosare penale care urmau a fi deschise pe numele lui Vlad Filat, în urma cărora s-ar fi extins termenul său în închisoare, ar fi tergiversate, pentru că fostul premier ar negocia cu Vlad Plahotniuc libertatea sa chiar înainte de termen. „Tot mai multe evidenţe arată că Vlad Filat coordonează acţiunile PAS (...) o să fiţi martori la distrugerea de către Filat a acestui partid, în schimbul libertăţii sale înainte de termen. Ceea ce a promis Filat, că dacă va vorbi în public va arunca toată clasa politică nu se va întîmpla. În schimb, Filat va arunca în aer toate rămăşiţele sale politice şi de presă, care i-au mai rămas în spaţiul public. Pentru că el, din surdină, departe de ochii lumii, face înţelegeri cu Vlad Plahotniuc” a menționat Daniela Bodrug.

Vlad Filat a fost reţinut după un autodenunţ al omului de afaceri şi primarul de Orhei, Ilan Şor, în care acesta afirma că pe cînd Filat era premier el i-a oferit bani, bunuri şi servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale.


Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?