X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Aspecte privind minorii din detenție, cercetate de responsabili din justiție

15 iun. 2017,, 08:52   Societate
1136 0

Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai instituțiilor penitenciare au participat la o ședință ce vizează minorii privați de libertate.

Au fost examinate subiecte privind transferul celor aflați în arest preventiv sau condamnați în penitenciarul pentru minori din Goian, instruirea personalului care interacționează cu aceștia și programele de asistență psihosocială.

Participanții la discuții au precizat particularitățile ispășirii pedepsei de către minorii aflați în detenție și au propus aplicarea unei forme independente de monitorizare a situației lor și diversificarea activităților extra-regim.

Pentru prevenirea recidivei, reducerea agresivității, gestionarea situațiilor de criză și a incidentelor violente în mediul minorilor, a fost reiterată necesitatea extinderii programelor de terapie socială. Acestea trebuie să corespundă necesităților specifice ale minorilor privați de libertate și să fie aplicate în toate instituțiile în care sunt deținuți minori. În acest sens, a fost remarcată oportunitatea implicării ONG-urilor și organizațiilor internaționale din domeniu.

Reeducarea celor privați de libertate prin metode eficiente pentru prevenirea recidivei, dar și îmbunătățirea condițiilor de detenție sînt directive principale ale Strategiei de dezvoltare a sistemului penitenciar pentru anii 2016 - 2020, aprobată de Guvernul Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?