Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Banca Mondială respinge declarațiile lui Iurie Leancă

15 iun. 2017,, 07:34   Economie
5757 5

Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale, notează NOI.md cu referire la o declarație oficială a Băncii Mondiale.

„Cu privire la o declarație recent circulată în rețelele de socializare. Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare, nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale. Mai mult ca atît, Banca Mondială nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce priveste garanția, pînă la momentul intrării acesteia în vigoare”, se arată în declarația BM.

Reamintim că în 2014 și 2015 Guvernul Republicii Moldova condus atunci de Iurie Leancă și-a asumat garanții de stat fată de Banca Națională a Moldovei în valoare de peste 14 miliarde de lei, care potrivit declarațiilor făcute recent de fostul premier au „salvat sistemul bancar, economia și cetățenii R. Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?