Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Deputaţii transnistreni au adoptat operativ o iniţiativă a preşedintelui

14 iun. 2017,, 17:21   Politică
2477 1

Deputaţii transnistreni au adoptat operativ în două lecturi un proiect de lege pe care preşedintele autoproclamatei RMN l-a transmis ieri Sovietului Suprem (SS).

Este vorba de proiectul de lege privind introducerea modificărilor în Legea cu privire la banca centrală a RMN, ce se referă la "elaborarea şi aprobarea direcţiilor principale ale politicii monetar-creditare de stat".

Conform documentului, competenţele de aprobare trec la Consiliul Băncii Centrale Transnistrene (BCT), din care fac parte reprezentanţi ai preşedinţiei, SS şi comunităţii bancare. Ulterior, documentul este trimis spre examinare în parlament, care doar îl analizează, însă nu îl aprobă, ca mai înainte.

Potrivit preşedintelui BCT, Vladislav Tidva, acest mecanism "funcţionează în majoritatea ţărilor, inclusiv în Rusia, şi permite Băncii Centrale să reacţioneze mai eficient şi operativ la situaţia din economie".

Totodată, proiectul de lege prevede majorarea termenului de elaborare a politicii monetar-creditare de la 15 iunie p]nă la 1 septembrie, fapt ce va permite BCT "să se orienteze spre prognoza de dezvoltare socio-economică pentru anul următori, elaborată de proiect".

Legea adoptată anulează "înregistrarea de stat la organul abilitat a actelor normative ale băncii centrale ce stabilesc modificarea ratelor dobînzilor, mărimea normelor rezervelor obligatorii, procedura de formare a rezervelor; mărimea normelor obligatorii pentru organizaţiile creditare, precum şi pentru alte organizaţii, a căror activitate este reglementată de banca centrală; restricţiile cantitative directe".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?