Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Consiliul AITA i-a adresat o scrisoare deschisă lui Pirkka Tapiola

14 iun. 2017,, 17:10   Politică
2938 0

Membrii Consiliului Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) i-au adresat o scrisoare deschisă şefului Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

AITA este o instituţie public, fondată în 1992 de către transportatorii moldoveni pentru a-şi proteja interesele profesionale. Asociaţia are o structură administrativă condusă de preşedinte.

În scrisoare transportatorii afirmă că din vara anului 2016 Adunarea generală a Asociaţiei nu poate înregistra la Ministerul Justiţiei decizia prin care noul preşedinte al AITA a fost ales Eugen Gubceac.

"Informarea ministerului cu privire la schimbarea preşedintelui este mai mult cu scop de notificare, întrucît numai fondatorii Asociaţiei au dreptul de a decide cine şi pe ce poziţie să fie numit", se arată în scrisoare.

Membrii Consiliului Asociaţiei susţin că incertitudinea cu privire la numirea preşedintelui AITA nu poate dura la infinit.

"Uniunea Internaţională a Transporturilor pur şi simplu poate suspenda calitatea de membru AITA la IRU, care ar reduce practic activitatea transportatorilor moldoveni peste hotare", se menţionează în scrisoare.

Membrii AITA îl informează pe şeful Delegaţiei UE în RM că, înainte de a i se adresa, "aproape un an au încercat să-şi apere interesele profesionale pe căi democratice".

"Pentru aceasta, ne-am adresat la diferite structuri de stat şi instanţe judecătoreşti din Republica Moldova. Dar, din păcate, toate eforturile noastre au fost zadarnice. Examinarea cererilor şi adresărilor noastre este întîrziată în mod intenţionat şi artificial. Dimpotrivă, judecătoriile de primă instanţă din capitală, neavînd nicio bază documentară, au decis cu privire la suspendarea anumitor puncte sau chiar a deciziilor în întregime de la ultimele trei adunări generale ale Asociaţiei", se arată în scrisoare.

Membrii AITA scriu că i-au expediat mai multe adresări preşedintelui, preşedintelui Parlamentului şi prim-ministrului, dar nu au primit răspunsuri.

"Domnule Tapiola, din considerente că oficialii moldoveni au ignorat ostentativ principiile democratice, sîntem nevoiţi să apelăm la sprijinul Dumneavoastră", se spune în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?