Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bugetul pierde zilnic 400 de mii de lei din cauza imperfecțiunii legii

14 iun. 2017,, 15:00   Economie
2215 3

Bugetul de stat al Moldovei pierde zilnic 400 de mii de lei pe zi din cauza situaţiei create în jurul Legii privind plata pentru poluarea mediului.

Un şir de subiecţi economici au amintit că la sfîrşitul lunii martie 2017 Parlamentul a adoptat o lege în conformitate cu care de la agenţii economici se va încasa plată suplimentară pentru ambalajul care poluează mediul. Preşedintele Moldovei însă a respins această lege, înapoind-o deputaţilor spre reexaminare.

Se menţionează că, din cauza acestei situaţii, unii agenţi economici nu plătesc taxele nu numai pe cele în vigoare, dar nici pe cele stabilite de noua lege, deoarece ea deocamdată nu a intrat în vigoare.

De la începutul anului bugetul a pierdut 75 mil. lei, care puteau fi investiţi în construcţia uzinei pentru prelucrarea acestui gen de deşeuri. Deşi proiectul de lege a fost expediat spre reexaminare în aprilie, autorii lui pînă în prezent nu au ţinut cont de obiecţiile preşedintelui. Din această cauză, statul continuă să piardă zilnic 400 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?