Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon, despre chestiunile în care niciodată nu va accepta compromisuri

14 iun. 2017,, 14:51   Politică
5236 8

Preşedintele Igor Dodon a evidenţiat patru chestiuni principiale în care niciodată nu va accepta compromisuri. El a făcut acest lucru la o emisiune difuzată de NTV-Moldova.

„Este vorba de statalitatea RM. Aici nu poate fi vorba de niciun fel de negociere şi unire cu cineva. Este vorba de neutralitatea Moldovei, care nu va supravieţui ca stat dacă va începe să se implice în jocurile geopolitice. De asemenea, este vorba de credinţa ortodoxă, care este fundamentul statalităţii Moldovei. Şi este vorba de cooperarea strategică cu Federaţia Rusă. Toate aceste sarcini sînt foarte clare pentru mine şi le vom apăra", a declarat Dodon.

El a subliniat că "Moldova trebuie să fie prietenă şi cu Vestul, şi cu Estul".

"Moldova nu va rezista, îşi va pierde statalitatea dacă va participa în lupta cu Vestul împotriva Rusiei sau invers. Trebuie să fim prieteni cu toţi", a remarcat el.

Şeful statului a mai spus că vrea să stabilească relaţii şi cu ţările vecine – România şi Ucraina.

„L-am felicitat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de naştere. Pentru început, consilierii mei vor merge la Kiev şi Bucureşti, iar apoi vom stabili relaţiile. Vecinii nu ţi-i alegi, trebuie să fii prieten cu ei", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?