Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Intemperia din aprilie a „topit” peste un miliard din buget

14 iun. 2017,, 12:22   Societate
1911 1

Chiar dacă demnitarii de stat continuă să se laude la toate colțurile cu rezultate remarcabile în economie, datele statistice arată o înrăutățire bruscă a situației economice în aprilie.

„Încasările la bugetul de stat în primele patru luni ale anului curent au însumat aproximativ 16 miliarde de lei, cu 16% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, fapt ce a permis majorarea cheltuielilor bugetare”, a declarat vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul al Economiei în cadrul unei conferințe de presă.

De fapt valoarea reală a încasărilor la bugetul de stat a fost de 10,12 miliarde de lei, iar cifra anunțată de vicepremier este mai aproape de veniturile de 15,85 miliarde de lei acumulate la bugetul public național, scrie mold-street.com.

Datele Ministerului Finanțelor confirmă avansul veniturilor cu 16% în primele patru luni, dar la o analiză mai detaliată rezultă că după creșterea semnificativă cu circa 21% a veniturilor în luna martie, în aprilie 2017 s-a atestat o prăbușire a încasărilor la bugetul public cu aproape 1,3 miliarde de lei.

Comparativ cu luna aprilie din 2016, totuși a fost o creștere de aproape 7%, dar dacă ținem cont de majorările de taxe și accize, apoi se vede cu ochiul liber că lucrurile din economie nu stau chiar bine.


Citește continuarea aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?