X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ŠKODA Kodiaq a primit 5 stele EuroNCAP la testul de siguranță!

6 iun. 2017,, 10:15   Ştiri Auto
1413 0

Nivelul de siguranță ŠKODA KODIAQ a obținut nota maximă din partea experților !
• Calificativ de 92% pentru protecția pasagerilor adulți
• Scorul maxim la criteriul de protecție a pasagerilor la un impact lateral
• Rezultatele independente ale testelor de impact au confirmat cel mai înalt nivel de siguranță ŠKODA KODIAQ
• Tehnologiile moderne permit minimizarea consecințelor accidentelor și pentru prevenirea coliziunilor

​În urma testelor de siguranță, Euro NCAP a acordat SUV-ului de talie mare numărul maxim de puncte -5 stele, astfel demonstrând, că ŠKODA Kodiaq oferă protecție optimă pentru șoferii și pasagerii aflaţi la bord.

În cursul testelor de siguranță, specialiștii Euro NCAP au evaluat protecția pasagerilor adulţi şi copii, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă a șoferului. Modelul Kodiaq a devenit al şaptelea model al producătorului auto ceh, care a fost apreciat cu punctaj maxim conform rezultatelor testelor de impact Euro NCAP, mergând pe urmele modelelor de succes ŠKODA OCTAVIA, FABIA, RAPID, CITIGO, YETI şi SUPERB. Cea mai înaltă distincție, și anume - 5 stele demonstrează standardul înalt al sistemelor de siguranţă elaborate de ŠKODA.
“Criteriile de siguranță impuse de Euro NCAP sunt unele dintre cele mai stricte, de aceea ne mândrim de faptul, că modelul KODIAQ a primit punctaj maxim," a declarat Christian Strube, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. "Acest automobil dispune de un spectru larg tehnologii inovatoare şi soluţii inteligente. Pe lângă forma caroseriei, care asigură un nivel ridicat de siguranţă, am îmbunătățit şi nivelul siguranţei pasive. În plus, am extins gama sistemelor avansate de asistenţă, datorită cărora un număr şi mai mare de coliziuni poate fi evitat."

Asociația Euro NCAP a acordat un calificativ de 92% pentru protecția pasagerilor adulți. La testul de impact lateral, automobilul a primit punctaj maxim, asigurând cel mai înalt nivel de siguranță la impact, chiar și a celor mai vulnerabile părți ale caroseriei. Experții au apreciat un nivel ridicat de protecție a coloanei cervicale a pasagerilor în cazul unei tamponări din spate și, de asemenea au remarcat, în mod deosebit, buna funcționare a sistemului de frânare de urgență, inclus în complectația de bază a automobilului ŠKODA KODIAQ. Această facilitate funcționează bine atât la viteze mici - de exemplu, într-un mediu urban, cât și la deplasarea pe autostradă. Mai mult ca atît, ŠKODA KODIAQ oferă, de asemenea, protecția pietonilor. Experții Euro NCAP au acordat punctaj maxim și pentru designul barei de protecție, care reduce riscul de leziuni ale picioarelor pietonilor în cazul lovirii acestora. Nivelul de protecție zonei pelviene şi a capului la fel a fost apreciat la un nivel înalt.


ŠKODA KODIAQ dispune de un sistem de siguranță avansat. Caroseria incredibil de durabilă a automobilului şi cele 9 airbag-uri asigură protecție eficientă în cazul accidentelor. Automobilul este dotat cu airbag-uri pentru şofer şi pasagerul din faţă, laterale față, cortină, pentru genunchii şoferului, laterale spate. Dotarea standard include centurile de siguranță cu prindere în trei puncte şi cu sistem de tensionare, şi sistemul ISOFIX pentru montarea scaunelor pentru copii în spate. Automobilul mai dispune de funcții, cum ar fi: activarea automată a luminilor de avarie la frânarea de urgenţă, deblocarea automată a uşilor, activarea automată a luminilor de avarie şi întreruperea alimentării cu combustibil în cazul unei tamponări. La detectarea unei coliziuni inevitabile, sistemul de protecţie Crew Protect Assist închide geamurile și plafonul panoramic și fixează automat centurile de siguranță. În urma unui accident, sistemul Multi Collision Brake activează sistemul de frânare pentru a preveni un impact repetat.

Automobilul ŠKODA Kodiaq este dotat cu numeroase camere video, sisteme pe bază de radar şi senzori. Sistemul Front Assist cu funcţia de frânare de urgenţă automată City Emergency Brake prevene coliziunea într-o gamă largă de viteze în diferite situații. Patru camere circulare video Area-View transmit pe ecran ce se petrece în apropierea autovehiculului. Sistemele Manoeuvre Assist şi Rear Traffic Alert oferă asistență șoferului în timpul parcării când vizibilitatea este redusă.

Sistemele de siguranță ale automobilelor ŠKODA Kodiaq includ şi alte sisteme de asistenţă importante, precum Adaptive Cruise Control (tempomat adaptiv), Lane Assist (menținere bandă), Blind Spot Detect (monitorizare unghi mort), Emergency Assist (asistenţă în cazuri de urgenţă medicală), Traffic Jam Assist (asistență în ambuteiaj). Adițional, automobilul are și un detector de oboseală, care determină gradul de oboseală a șoferului și-i propune să facă o pauză.

Euro NCAP este o asociaţie a ministerelor de transport europene, cluburilor auto şi federaţiilor companiilor de asigurări având sediul în Belgia. Euro NCAP desfășoară teste de impact ale modelor auto noi și evaluează siguranţa respectivelor modele. Organizația a fost fondată în anul 1997. Inițial, aceasta desfășura doar teste de impact, acum însă aceasta se ocupă și de evaluarea sistemelor active de siguranţă, ținând cont de performanța lor în evaluarea globală a mașinii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?