Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Calmîc: Economia Moldovei în 2017 va crește semnificativ

13 iun. 2017,, 16:51   Economie
2429 4

„Economia Moldovei în acest an va înregistra o creștere puternică”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Astăzi, în cadrul unui briefing al PDM, el a spus că „există toate condițiile prealabile pentru creșterea economică în Moldova și acest lucru îl dovedesc prognozele experților naționali, dar și internaționali, inclusiv ai Băncii Mondiale”.

Potrivit lui, unul dintre principalii factori de creștere a PIB-ului este creșterea exporturilor, care în primul trimestru s-au majorat cu 26% comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Veniturile bugetare s-au ridicat la 16 miliarde de lei – o creștere de 16%, fapt ce a permis extinderea cheltuielilor publice pe diverse programe sociale și economice.

„Salariul mediu a crescut cu 11% și a constituit 5219 lei, creșterea salariilor reale a fost de 6,7%, iar pensia medie – de pînă la 1355 de lei”, a declarat viceprim-ministrul.

El crede că, datorită acțiunilor Guvernului, s-a îmbunătățit și climatul de afaceri. Doar în ultimele zile a fost adoptat un pachet de soluții pentru reducerea documentelor de licențiere pentru întreprinderi, a fost redus numărul autorităților de reglementare.


Ministrul Economiei este convins că „activitatea comună a Guvernului cu colegii din Partidul Democrat va permite realizarea planurilor de consolidare și dezvoltare a economiei, care va deveni o platformă pentru creșterea PIB-ului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?