X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Iniţiativa legislativă de interzicere a propagandei ruseşti, înregistrată în Parlament

13 iun. 2017,, 15:31   Politică
3158 2

Marţi, în Parlament a fost înregistrat proiectul de lege privind modificarea Codului audiovizualului.

Marţi, în cadrul unui briefing, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că iniţiativa legislativă prevede "interzicerea propagandei ruseşti".

Candu a declarat că proiectul de lege nu vine să interzică posturile tv ruseşti, doar vor fi restricţionate ştirile, programele analitice şi cu caracter militar din ţările care nu sînt membre ale Convenţiei europene privind televiziunea transfrontalieră. El a subliniat că "aceasta se referă la toate posturile de televiziune ruseşti". Potrivit lui, "acest lucru este absolut necesar pentru asigurarea securităţii informaţionale a Moldovei".

"În ultimii ani se vorbeşte mult despre aceasta, dar nu se face nimic. S-au făcut multe analize şi studii, care demonstrează că există o tendinţă pronunţată de propagandă şi dezinformare care pune în pericol securitatea Republicii Moldova", a declarat Candu.

El a menţionat că "Moldova nu este singura ţară care este nevoită să-şi apere spaţiul informaţional".

"Există exemple mai radicale, precum Ucraina, există şi alte mijloace, ca, de exemplu, în Ţările Baltice, unde informaţiile exterioare sînt înlocuite cu conţinut informativ local", a spus spicherul.

El a spus că proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru posturile care nu vor respecta legislaţia.

"Vor fi prevăzute măsuri dure, de la sancţionarea financiară pînă la retragerea licenţei. Totodată, instanţele de judecată vor fi obligate să examineze asemenea cauze în decurs de 30 de zile şi să ia hotărîri în mod operativ", a spus Candu.

El a menţionat că proiectul de lege înaintat de Partidul Democrat în Parlament va fi discutat în societate, cu participarea experţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?