X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Semnăturile pentru demiterea lui Chirtoacă vor fi trimise în instanță

13 iun. 2017,, 13:30   Capitala
2161 0

Listele de subscripție pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă sînt pregătite pentru a fi prezentate instanței judecătorești.

Acest lucru va fi posibil după ce vor fi respectate toate formalitățile juridice. Anunțul a fost făcut luni, 13 iunie, de către conducătorul grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului, președintele fracțiunii partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul municipal, Ion Ceban, relatează NOI.md.

În momentul de față grupul de inițiativă colectează listele de subscripție al căror număr, potrivit lui Ion Ceban, depășește considerabil numărul necesar pentru depunerea cererii de organizare a referendumului pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău. Timp de 18 zile reprezentanții grupului de inițiativă au reușit să colecteze peste 65,8 mii de semnături, pe cînd numărul necesar de semnături constituie 64,4 mii. „Noi acum pregătim listele cu semnături care urmează să fie prezentate în instanță. Mai multe detalii voi oferi joi (15 iunie – nota red.), în cadrul unei conferințe de presă”, l-a citat pe Ion Ceban portalul deschide.md.

Reamintim că colectarea semnăturilor în susținerea inițiativei privind organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă a demarat pe 11 mai, „la kilometrul zero”, vizavi de sediul Primăriei Municipiului Chișinău. Inițiatorii urmau să colecteze timp de 60 de zile semnăturile a cel puțin 10 la sută din locuitorii municipiului Chișinău, adică circa 64 de mii. Obiectivul propus a fost atins în doar 18 zile, deoarece numărul minim de anchete cu semnăturile chișinăuienilor era deja colectat pe 29 mai.


Reprezentanții apărării lui Dorin Chirtoacă au depus pe 18 mai un recurs împotriva hotărîrii Curții de Apel Chișinău prin care a fost autorizată activitatea grupului de inițiativă și colectarea semnăturilor. Demersul a fost expediat Curții Supreme de Justiție, a cărei decizie, deocamdată, nu se cunoaște.

De menționat că în prezent Chirtoacă se află în arest la domiciliu și temporar este substituit în fotoliul de primar de către viceprimarul Nistor Grozavu. Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. Judecătoria sectorului Buiucani a adoptat pe 27 mai hotărîrea privind plasarea lui în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. El este suspectat de comiterea traficului de influență atunci cînd i-a dat viceprimarului Nistor Grozavu indicații de a semna contractul de construcție și amenajare a parcărilor auto cu plată cu Compania „EME Parkleitsystem GmbH”. Dorin Chirtoacă riscă pînă la șapte ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?