Airbus elaborează o nouă generație de avioane de vînătoare

Airbus elaborează o nouă generație de avioane de vînătoare

Noul avion figurează pînă cînd sub denumirea de Future Combat Air System.

Concernul european de fabricație a avioanelor Airbus a anunțat că elaborează o nouă generație de avioane de vînătoare. Acest lucru a fost declarat de către șeful Departamentului Militar al companiei, Fernando Alonso, în interviul pentru publicația Handelsblatt.

 

„Noi deja lucrăm în Germania și Spania asupra unor anumite componente. Proiectul este finanțat parțial de către guvernele cîtorva țări și sperăm ca bugetul să fie majorat“, a spus Alonso.

 

Potrivit spuselor lui, avionul de luptă va reprezenta un întreg sistem care îmbină caracteristicile avioanelor de luptă, ale dronelor, sateliților și  pe cel al punctului de comandă.

 

 „Noi Sperăm că ni se va alătura și Franța. În Europa trebuie să facem totul împreună, spațiu pentru două sau trei sisteme diferite nu a rămas“, a subliniat Alonso.

 

Noul avion de vînătoare, care figurează sub denumirea de Future Combat Air System, va putea înlocui atît avionul de luptă, produs pînă în prezent de Eurofighter Typhoon, precum și acel scos din producție - Tornado.

Potrivit informațiilor Korrespondent.net, în martie anul curent Airbus a prezentat la Geneva automobilul zburător. Această concepție a mijlocului de transport a primit denumirea - Pop Up.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load