X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Un prunc de numai două luni, spitalizat într-o cameră unde “taracanii se simt ca la ei acasă” (FOTO)

12 iun. 2017,, 12:37   Societate
4061 1

Pe o reţea de socializare au apărut imagini de la Institutul Mamei şi Copilului care provoacă milă și dezgust. În camera de baie a Secției chirurgie pentru nou-născuți gîndacii de bucătărie se simt ca la ei acasă, transmite NOI.md

O rudă a unei mămici spitalizate cu pruncul său de numai două luni, indignată de situația respectivă, a postat mai multe poze pe o rețea de socializare.

„Oare cum este posibil ca în Secția chirurgie pentru nou-născuți a Institutului Mamei și Copilului să fie așa ceva? Oare unde este igiena și curățenia…. Din cîte cunosc, s-au făcut reparații, s-au investit bani, s-au dat granturi… Oare ce trebuie sa facă mămicile care stau cu pruncii lor acolo?”, se întreabă ea.

Mai mult, prezența gîndacilor nu-i deranjează deloc pe angajații spitalului.

„La întrebarea «De ce sînt taracani în baie?» și la solicitarea «Faceți ceva să nu mai fie» au răspuns simplu «Ei sînt oaspeții noștri, voi acasă nu aveți taracani?». Oare aceștia se numesc “oaspeți”? Poate sînt secții unde e totul curat, frumos și bine…. Dar aici sînt nou-născuți!!! Anume lor trebuie să li se acorde o deosebita atenție, pentru că sînt firavi și neputincioși, avînd imunitatea slabă!!!”, menționează ea.


Femeia a semnalat problema respectivă, expediind o scrisoare pe adresa viceminiștrilor și ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan.

NOI.md a încercat să contacteze administrația spitalului pentru solicita un comentariu pe marginea acestei situații, însă fără succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?