Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon comentează afirmațiile ambasadorului Pettit

12 iun. 2017,, 12:10   Politică
5573 18

Președintele Igor Dodon a reacționat la declarațiile recente ale ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, care s-a arătat nedumerit de faptul că circa jumătate dintre moldoveni se declară proruși, notează NOI.md.

Dodon a remarcat că partenerii americani au greșit atunci cînd au ales să susțină pretinsa guvernare proeuropeană de la Chișinău.

„Trebuie să susțineți poporul, și nu guvernarea coruptă sau ONG-urile aservite, așa cum s-a întîmplat în ultimii ani. Și nu trebuia să închideți ochii la toată dezordinea așa-numitei guvernări proeuropene. Nu tot timpul principiul «e fiu de cățea, dar e de-al nostru» aduce roade. Cetățenii văd și înțeleg totul”, a declarat Dodon.

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate ambasadorul Pettit a declarat că nu-și poate explica faptul cum jumătate din populația Moldovei este prorusă, în condițiile în care sprijinul financiar din partea Occidentului pentru țara noastră este destul de mare.

„Trebuie să luăm în calcul ce facem noi (SUA) şi UE în Republica Moldova. Doar ţara mea deja a dat Moldovei peste un miliard de dolari (referindu-se la perioada 1991-2017) pentru dezvoltarea statului nu doar economic, dar şi democratic. Uniunea Europeană a oferit o sumă asemănătoare, dar Rusia? Ce a dat Rusia? Nu doar că nu au un program dezvoltat de ajutor, dar încă vă pedepsesc, precum este acest embargo. Iată de ce ne uimeşte că, potrivit tuturor sondajelor, se pare că mai mult de jumătate din populaţie este prorusă. Cum să explicăm asta? Ne este foarte greu să înţelegem”, a declarat James Pettit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?