X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ex-viceministru al Apărării va candida pentru un mandat de deputat

11 iun. 2017,, 11:30   Politică
4502 0

Ex-deputatul Alexandru Cimbriciuc, ex-ministru al Apărării, intenționează să candideze, din nou, la funcția de deputat, ân cazul ân care va fi introdus un nou sistem de vot, ân prezent discutându-se introducerea votului mixt. Despre aceasta el a lăsat să se ânțeleagă ântr-un interviu pentru publicația locală din Soroca – Ziarul Nostru.

După cum informează TRIBUNA, Alexandru Cimbriciuc a declarat că, după ce și-a âncheiat activitatea ân funcția de viceministru al Apărării, a revenit ân afaceri.

„Am revenit la firma mea „Ciuan-Pu”, care rotunjește deja 20 de ani de activitate. Presiuni din partea structurilor de drept și de la altele cu funcții de control nu am, fiindcă respect legile, inclusiv pe cele pe care le-am votat”, a subliniat fostul deputat.

Ex-viceministrul a spus că, fiind detașat de politică, se simte „prea liber”. „Âmi pare prea ușor plugul pe care âl trag acum”, a precizat el.

Totodată, Cimbriciuc a recunoscut că nu stă foarte departe de politică, implicându-se ân fondarea unui nou partid – Partidul Unității Naționale, dar și nu exclude să candideze la alegerile parlamentare, dar și la cele locale, ân Soroca. „Și de ce nu? Chiar dacă am spus că voi candida ân Parlament ân cadrul unei eventuale circumscripții, totuși – mai mult m-aș ântoarce la Primărie (n.r. – Primăria Soroca). Până atunci mai este timp să mă gândesc”, a menționat ex-deputatul pentru Ziarul Nostru.


De menționat că, Alexandru Cimbriciuc a fost deputat ân perioada 2009-2014, ân fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, președinte al subcomisiei de ordine publică. Ân martie 2015, Cimbriciuc a fost numit ân funcția de Viceministru al Apărării, iar ân mai 2016 și-a dat demisia. Totodată, el s-a retras din calitatea de membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Alexandru Cimbriciuc, ântre 1995 – 2009, a fost director al organizației particulare de pază “Ciuan-Pu” S.R.L., din 2016 revenind ân această calitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?