Finanțare de 27,2 milioane de dolari pentru R. Moldova de la BM

Finanțare de 27,2 milioane de dolari pentru R. Moldova de la BM

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat vineri o finanțare în sumă de 27,2 milioane de dolari SUA, acordată Republicii Moldova. 

Banii sînt destinați pentru Proiectul Adaptarea la schimbările climatice, care va oferi asistență pentru protecția gospodăriilor agricole, a pădurilor și pășunilor contra schimbărilor climatice în zone specifice, precum și pentru consolidarea sistemelor naționale de gestiune a dezastrelor naturale, anunță Banca Mondială.

Un studiu al Băncii Mondiale privind aspectele economice ale schimbărilor climatice în Moldova a constatat că cele mai mari provocări și oportunități investiționale există în agricultură. Proiectul Adaptarea la schimbările climatice va contribui la reducerea vulnerabilității la impacturile schimbărilor climatice a gospodăriilor rurale, care reprezintă o pondere neproporțional de mare a celor săraci, precum și la consolidarea capacității instituțiilor publice, a actorilor principali, comunităților și publicului de gestionare a riscurilor asociate schimbărilor climatice.

Proiectul va sprijini Planul național de acțiuni pentru implementarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice până în 2020.

„Riscurile naturale frecvente, similare celor produse pe 21 aprilie, și impactul lor substanțial asupra economiei Moldovei și asupra oamenilor necesită un angajament vizavi de consolidarea capacității țării de adaptare la schimbările climatice”, a declarat Alex Kremer, director de țară pentru Moldova, Banca Mondială. „Dimensiunile și particularitățile demografice ale țării fac adaptarea la schimbările climatice și gestiunea riscurilor de dezastre naturale elemente indispensabile ale agendei de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.” 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

ALEXA 11 iun. 09:49

LE AU DAT CA MAI DEPARTE SA FURE BANII NU I MAI VEDE NIMENI IN AFARA DE PARLAMENTARI CA MAI DEPARTE SA SI FACA MISIILE MURDARE SA VOTEZE DUPA ORDIN

коля 10 iun. 16:32

Какая мура, какой климат, очередные деньги для воровства совместно с элитой и потом расчитывайся молдованин за европейское добро. За что, сделайте список куда они пошли и что дали. А то деньги дают а жизнь все хуже, что это за благодетели.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load