Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Împăratul Akihito, primul care abdică în Japonia în ultimii 200 de ani

10 iun. 2017,, 01:30   Externe
5591 0


Un proiect de lege specială care va permite abdicarea împăratului Akihito al Japoniei a trecut de camera inferioară a parlamentului nipon, transmite vineri DPA.

Akihito, care s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, va deveni primul împărat care abdică în ultimii 200 de ani.

Este de așteptat ca proiectul de lege specială să fie aprobat săptămîna viitoare și de camera superioară a parlamentului nipon.

Potrivit proiectului de lege specială, momentul abdicării va fi decis în termen de trei ani după aprobarea finală a legislației.

Agenția niponă Kyodo a transmis, citînd surse neidentificate, că guvernul de la Tokyo are în vedere luna decembrie a anului 2018, cînd împăratul va împlini 85 de ani, pentru ca Akihito să-și cedeze atribuțiile la tron prințului Naruhito.


Împăratul Akihito a lăsat să se înțeleagă că ar dori să renunțe la tron într-un mesaj video transmis în luna august 2016, în care a spus că este îngrijorat că vîrsta sa înaintată l-ar putea împiedica să-și desfășoare prerogativele.

Akihito a urcat pe tron în ianuarie 1989, după moartea tatălui său Hirohito, relatează Agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?