Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldovenii sînt dispuși să adere la corpul de voluntari pentru războiul din Siria

29 mai. 2013,, 10:32   Societate
9445 3
Foto : nr2.ru
Сîteva mii de voluntari s-au înscris în corpul de voluntari ruso-ucrainean, ai cărui membri vor merge în Siria pentru a lupta cu extremiștii islamici, informează „Novii Reghion”.

Acest lucru l-a declarat inițiatorul creării corpului de voluntari, veteranul serviciului de informații ucrainean, locotenent-colonelul Serghei Razumovski.

Potrivit acestuia, apelul de a adera la detașamentul militar, publicat recent în mass-media, a avut un mare răsunet.

"Avem literalmente o avalanșă. Pe toate resursele noastre electronice – adresări ale oamenilor care doresc să se alăture Corpului. Cele mai multe din Federația Rusă, Belarus și chiar Republica Moldova. Ucrainenii deocamdată reacționează greu", - a spus el.

Potrivit lui, apelul de a se alătura detașamentului de voluntari, publicat în mass-media cu o zi înainte, a avut mare succes.

"Autoritățile oficiale nu au avut nicio reacție. Autorităților ucrainene nu le pasă ", - a spus veteranul.

Potrivit lui, voluntarii se înscriu pentru a pleca în Siria, așa cum cîndva, în Imperiul Rus, participau la lupta pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul otoman.

"Cînd Bulgaria era înecată în sînge de turci, din toată Rusia au venit voluntari. Acești oameni nu au mers pentru rații, medalii sau distincții, ci pentru apărarea credinței ortodoxe, "- a spus Razumovski.

"Pacificatorii ruși și ucraineni ar putea juca un rol crucial în evenimentele care are loc în Orientul Apropiat", - a spus veteranul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?