X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Accident cu implicarea unui microbuz: 3 pasageri au ajuns la spital (FOTO)

9 iun. 2017,, 11:40  
1380 0

Trei pasageri au fost transportați la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, după ce microbuzul de pe ruta Chişinău-Cornova a fost implicat într-un grav accident rutier pe strada Calea Orheiului din capitală. Informația a fost confirmată pentru stirilocale.md de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Accidentul a avut loc dimineață, în jurul orei 07: 30, iar conform datelor preliminare, vinovat de producerea accidentului s-ar face șoferul unui BMW. Conducătorul auto de 22 de ani ar fi ieşit pe contrasens, lovind microbuzul cu pasageri în plin tarfic. La volanul microbuzului se afla un bărbat, în vîrstă de 46 de ani.

În urma impactului au avut de suferit un bărbat de 36 de ani, o tînără de 20 de ani și o femeie de 42 de ani. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Toate circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite. Pedeapsa pentru șoferul vinovat va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor provocate victimelor. Dacă se va stabili că au răni ușoare, atunci conducătorul auto riscă 6 puncte de penalizare și o amendă de 1.500 de lei. În caz de leziuni medii sau grave, oamenii legii vor iniția o cauză penală, iar șoferul vinovat va fi pedepsit conform legii în vigoare.

INP reamintește conducătorilor auto că în condițiile unui carosabil umed mai ales noaptea, lumina se reflectă și scade substanțial vizibilitatea. Astfel, conducătorii auto sînt îndemnați să ruleze cu viteză redusă şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.


În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întîlnire ale autovehiculelor să fie permanent aprinse. O atenție deosebită necesită şi sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului şi lunetei mașinii, care trebuie să funcționeze impecabil.

Totodată, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă și nici într-un ca nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?