Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Colecția de artă a lui Rockefeller va fi vîndută la licitație

9 iun. 2017,, 04:30   Externe
2443 0

A fost menționat faptul, că vînzarea în cadrul licitației a tablourilor, mobilieruluiși obiectelor de anticariat va avea loc la dorința miliardarului de a oferi o mare parte din averea sa în scopuri caritabile.

Colecția personală a miliardarului David Rockefeller (1915-2017) numără aproximativ 2 milioane de opere de artă și va fi scoasă la licitație în primăvara anului viitor. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Casa de Licitații Christie's.

Potrivit datelor lui, vînzarea la licitație a tablourilor, mobilierului și obiectelor de anticariat „va avea loc în conformitate cu dorința lui David Rockefeller de a transmite cea mai mare parte a averii sale în scopuri caritabile și de a oferi asistență organizațiilor din domeniul culturii, educației, medicinii și ecologiei“.

"Sîntem bucuroși, în parteneriat cu Casa de Licitații Christie's să creăm oportunități pentru colectarea fondurilor semnificative în scopuri caritabile, care sînt atît de importante pentru familia Rockefeller, - a citat cuvintele fiului magnatului Casa de Licitație David Rockefeller Jr. - Suntem bucuroși să îndeplinim voia tatălui meu de a împărtăși lumii acele opere de artă, care pe tot parcursul vieții sale le-au colectat tatăl și mama mea și de a le folosi ca un mijloc de a continua tradițiile vechi ale operelor de caritate ale familiei Rockefeller ".

Prețul colecției


În Colecția lui Rockefeller, potrivit datelor Casei de licitație sunt picturi ale impresioniștilor, post-impresioniștilor și pictorilor contemporani, mobilier de anticariat englez și european, opere de artă din Asia, porțelan și argint european și chinez.

După cum a menționat miercuri ziarul The Wall Street Journal, vînzările colecției adunate de David Rockefeller poate aduce aproximativ 0 mil., deoarece colecția sa de picturi a moderniștilor și postmoderniștilor, mobilierul de anticariat și alte articole depășește în mod cert ca valoare colecția lui Yves Saint Laurent, pe care Casa de Licitație Christie's a vîndut-o acum opt ani în urmă, cu 4 milioane.

Bancherul-filantrop

David Rockefeller, absolvent al Universității Harvard, aproximativ 35 de ani a lucrat la Banca Chase Manhattan Bank, care în anul 2000 a fuzionat cu J.P.Morgan. Rockefeller a avut șase copii, 10 nepoți și tot atîțea strănepoți. Soția sa, Margaret McGrath a murit în 1996. Unul dintre fiii miliardarului - Richard Rockefeller - a murit într-un accident aviatic la New York, în iunie 2014.

Bunicul lui David Rockefeller - John D. Rockefeller (1839-1937) - a fost fondatorul Sindicatului Industriei Petroliere Standard Oil, fiind unul dintre miliardari ai lumii.

În anul 2016, revista americana Forbes a publicat clasament al celor mai bogate familii din SUA. Rockefellerii au ocupat în acest top locul al 23-lea, averea lor fiind estimată în miliarde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?