Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de pe coasta de est

8 iun. 2017,, 23:30   Externe
1979 0

Coreea de Nord a lansat, joi, mai multe rachete de la un loc situat în apropiere de Wonsan (coasta de est), a anunțat Ministerul Apărării din Coreea de Sud.

Coreea de Nord continuă testarea rachetelor, în ciuda presiunii și a avertismentelor lansate de Coreea de Sud, SUA și ONU. Cel mai recent test a avut loc joi, cînd de pe coasta de est au fost lansate patru rachete, care au zburat pe o distanță de aproape 200 de kilometri și au aterizat în Marea Japoniei.

„Coreea de Nord a tras mai multe dispozitive neidentificate, presupuse a fi rachete sol-mare, în această dimineață (joi) de la un loc situat în apropiere de Wonsan”, oraș de pe coasta de est a țării, a informat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

Testele au avut loc la numai o zi după ce Coreea de Sud a suspendat desfășurarea sistemului antirachetă american THAAD. Decizia ar putea pune Coreea de Sud în contre cu Washington, privind strategia de apărare regională.

La finalul lunii trecute, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică tot din Wonsan, aceea find a noua rachetă lansată în acest an. Din 10 mai, cînd a început mandatul noului președinte sud-coreean


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?