Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministerul Securităţii de Stat al Transnistriei, condus de un agent de securitate

8 iun. 2017,, 14:22   Politică
3395 1

Noul şef al Ministerului Securităţii de Stat al Transnistriei a devenit general-maiorul Valeri Ghebos.

Decretul de numire a fost semnat de preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, care ieri l-a prezentat pe noul şef colectivului.

Acesta este ultimul minister care nu avea un şef după formarea noului guvern, la începutul anului curent, după victoria lui Krasnoselski la alegerile prezidenţiale.

Liderul de la Tiraspol l-a caracterizat de Ghebos drept un profesionist cu experienţă în organele securităţii de stat.

"Sînt sigur că vom lucra împreună eficient. El nu este nou la Minister. Cunoaşte colectivul şi, cel mai important, cunoaşte problemele de ordin intern şi extern, care trebuie soluţionate la nivelul securităţii de stat", a subliniat Krasnoselski, precizînd că "nu poate fi un stat puternic cu organe de securitate slabe".

Valerii Ghebos are 50 de ani. Este originar din satul Cioropcani, raionul Ungheni. A absolvit Şcoala superioară de grăniceri a KGB al URSS din Alma-Ata, unde a fost înmatriculat imediat după absolvirea şcolii generale. Pînă în 2007 a activat în diferite funcţii de comandă în trupele de grăniceri, Serviciul Federal de Securitate al FR. Ulterior, ieşind la pensie, a venit în Transnistria şi, pînă în anul 2011, a fost viceministru al securităţii de stat pentru trupe. Odată cu venirea la conducere a preşedintelui Evgheni Şevciuk, el s-a concediat, la fel ca şi şeful său, Vladimir Antiufeev.

Pînă la numirea lui Ghebos în funcţie, interimatul acesteia a fost exercitat de general-locotenentul Mihail Lipiţki, care, prin decret prezidenţial, "a fost trecut în rezervă de la serviciul militar în legătură cu atingerea limitei de vîrstă ce îi oferă dreptul la pensie, cu dreptul de a purta uniforma militară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?