Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Procurorul speră că sentinţa pentru Șor va fi pronunţată pînă la 22 iunie

8 iun. 2017,, 10:48   Societate
2598 1

Examinarea dosarului penal pe numele omului de afaceri Ilan Şor, acuzat de escrocherii financiare, se află la ultima etapă.

Procurorul Andrei Băieşu a declarat miercuri pentru presă că urmează a fi audiat încă un martor al acuzării şi patru martori ai apărării.

Potrivit lui, miercuri urma să fie audiat martorul acuzării, care este un fost angajat al Băncii Naţionale şi un fost administrator al Băncii Sociale. Şedinţa însă a fost amînată pentru că Şor nu s-a prezentat.

„Avocaţii au spus că e bolnav. Nu e pentru prima dată cînd şedinţa se amînă din acest motiv. La şedinţa precedentă ne-a fost prezentat un certificat medical, însă acolo nu era indicat termenul de valabilitate. Sperăm că următoarea şedinţă va avea loc. Aceasta este programată pentru 9 iunie", a spus Băieşu.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, procurorul şi-a exprimat speranţa că sentinţa în privinţa lui Ilan Şor va fi pronunţată pînă la 22 iunie, cînd expiră termenul de arest.

Potrivit legislaţiei, litigiul judecătoresc în cauzele penale nu trebuie să dureze mai mult de un an. Dacă în decurs de un an judecătoria de primă instanţă nu pronunţă sentinţa, acuzatului i se ridică măsura de detenţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?