Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia refuză să achite contribuția Consiliului Europei

6 iun. 2017,, 23:30   Externe
1657 0

Rusia a anunțat marți că refuză să achite către Consiliul Europei (CoE) suma de 11 milioane de euro, adică o treime din contribuția sa anuală, din cauza restricțiilor ce i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina, transmite DPA.

"Finanțarea anuală este în etape. A treia rămasă pentru sfîrșitul anului nu mai este transferată", a declarat președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, citat de media de stat.

Delegația rusă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și-a pierdut mare parte din drepturi, inclusiv dreptul de vot, după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014.

Consiliul Europei, a cărui misiune este de a veghea la respectarea drepturilor omului, democrației și statului de drept pe continent, a menționat că Moscova a mai lansat în trecut amenințări similare.


"Azi nu e prima dată cînd citim asta în presa rusă", a remarcat pentru DPA purtătorul de cuvînt al CoE, Daniel Hoeltgen. Acesta a adăugat că, "totuși, nu putem confirma că autoritățile ruse au informat Consiliul Europei" în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?