Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liderii musulmani refuză înmormîntarea atacatorilor din Londra

6 iun. 2017,, 20:00   Externe
3350 0

Liderii comunității musulmane din estul Londrei au refuzat să spună rugăciunile conform ritualului de înmormîntare pentru teroriștii care au pus la cale atacul terorist de la Londra, de luni seară, în urma căruia au fost împușcați de poliția londoneză.

Membrii Moscheii din Estul Londrei s-au dezis de acțiunile lui Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane și un al treilea terorist a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită, spunînd că gestul lor este împotriva învățăturilor fundamentale ale islamului.

"Prin urmare, în lumina principiilor etice care sînt esențiale pentru Islam, nu vom efectua rugăciunea tradițională islamică de înmormîntare asupra făptașilor și îi îndemnem, de asemenea, pe imamii și autoritățile religioase de pretutindeni să retragă un astfel de privilegiu.

Acest lucru se datorează faptului că astfel de acțiuni indefensibile sînt în totalitate în contradicție cu învățăturile înalte ale islamului", a declarat liderul Moscheii din Estul Londrei și al Centrului Musulman din Londra, Muhammad Habibur-Rahman, citat de mass media britanice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?