Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Gluma lui Putin a ajuns și în atenția democraților

6 iun. 2017,, 11:45   Politică
2921 1

„Probabil, consilierii lui Vladimir Putin cunosc mai bine ce a avut în vedere acesta cînd a glumit pe seama lui Igor Dodon”.

Astfel a comentat șeful Serviciului de presă al PDM, Vitalie Gămurari, gluma făcută recent de liderul de la Kremlin, în care a fost vizat președintele Dodon. Fiind întrebat despre presupusa imixtiune a Rusiei în alegerile din alte state, Putin a glumit: „Întrebaţi-l pe Dodon, el ştie”.

„Cred că la această întrebare trebuie să răspundă consilierii președintelui Federației Ruse, care precis cunosc ce a avut în vedere dumnealui. Nu știu dacă a fost luat în zeflemea președintele Dodon, comentariile respective trebuie să le dea, probabil, purtătorul de cuvînt al președintelui rus sau cei care au asistat la această conferință”, le-a relatat astăzi jurnaliștilor reprezentantul PDM.

Potrivit lui, în cadrul ședinței săptămînale a formațiunii au fost examinate declarațiile șefului statului făcute în timpul vizitei la Sankt Petersburg. Democrații l-au acuzat pe Dodon de faptul că folosește vizitele sale oficiale pentru a face propagandă antieuropeană.

„Președintele folosește orice ocazie de a se expune împotriva vectorului politicii externe a Republicii Moldova - vectorul european, ceea ce contravine viziunii guvernării, dar și majorității cetățenilor. Un subiect special este declarația făcută de președinte referitoare la Uniunea Eurasiatică, această declarație nu are niciun suport juridic. Politica externă a Moldovei este pusă în aplicare de Guvern și Parlament, ea rezultă din obligațiile pe care le are statul pe plan internațional, mă refer în special la Acordul de asociere cu UE”, a adăugat Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?