Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pericol de incendii în capitală!

6 iun. 2017,, 08:55   Capitala
3191 0

Tone de crengi căzute în urma intemperiei din luna aprilie mai stau prin curţile Capitalei.

Pretorii de sectoare spun că nu au suficiente resurse pentru a le evacua şi ar avea nevoie din nou de ajutorul soldaţilor şi carabinierilor.

Cea mai gravă situaţie este în sectoarele Botanica şi Rîşcani. Totodată, din cauza temperaturilor ridicate există riscul izbucnirii incendiilor.

"Sînt cîteva zone foarte periculoase din punct de vedere antiincendiar, dar şi din punct de vedere sanitar. Am văzut cîini vagabonzi, pisici, şobolani pe sub aceste crengi.", a afiamat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozav.

Pretorii spun că au nevoie de ajutor, pentru că serviciile municipale nu reuşesc să facă faţă volumului mare de lucru.


"Din 142 de curţi am salubrizat 90 şi au rămas 52. Dacă va fi posibil să se mai implice încă o dată armata şi carabinierii ca să putem poate într-o săptămînă, două.", a declarat pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan.

"Lumea nu mai poate, fizic nu mai poate să strîngă aceste crengi cu atît mai mult că ele sînt uscate şi este şi mai greu de strîns.", a declarat vicepretorul sectorului Botanica, Oleg Răţoi.

"Transport cît de cît avem, dar nu avem forţe pentru a încărca.", a afirmat pretorul sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur.

"Din 2165 de cereri de la cetăţeni au fost îndeplinite 1109. La moment lucrează două tocătoare de crengi, unul la Stadionul Republican, şi unul la Doina cu şoseaua Balcani", a comunicat şeful Întreprinderii Spaţii Verzi, Eliferie Haruţă.

Într-un cartier din sectorul Botanica, crengile stau chiar lîngă blocuri. Oamenii se tem să nu izbucnească un incendiu.

"La cine să apelăm, am apelat deja la JAC şi a zis că doar curăţă drumurile, dar restul singuri".

"E periculos tare, în căldura asta să facă cineva un foc, Doamne fereşte ce o să fie."

"Nu este un stăpîn şi gata. Mă tem, nepoţica e invalidă. Mulţi tineri se adună, beau aici pot să facă un incendiu."

Serviciul Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să fie prudenţi.

"În cazul în care oamenii recurg la acţiuni de curăţenie prin ardere ceea ce nu este recomandat, atunci atenţie maximă, aceste focuri să fie făcute cu monitorizare. Astfel de acţiuni să fie făcute de către persoanele cu abilităţi speciale.", a declarat ofiţerul de presă SPCSE, Diana Ţuţu.

Majoritatea crengilor de pe urma intemperiilor au fost depozitate pe Stadionul Republican. Acolo au fost transportate în jur de 5.000 de camioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?