X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Legăturile secrete între Chirtoacă și Gamrețchi – mărturii

5 iun. 2017,, 11:20   Societate
9895 3

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, petrece 30 de zile de arest la domiciliu într-un apartament pe care l-a cumpărat, acum un an şi jumătate, de la o rudă a familiei lui Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei.

Declaraţiile lui Gamreţchi, fost coleg de clasă al lui Chirtoacă, dar şi cele ale viceprimarului Nistor Grozavu, ambii reţinuţi şi anchetaţi în acelaşi dosar, despre care procurorul de caz susţine că au fost confirmate şi prin alte probe, au dus, de fapt, la reţinerea edilului, notează ZDG.md.

Între timp, deşi a trecut mai bine de o lună de la primele descinderi ale organelor de drept în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău, compania beneficiară nu a venit cu vreo reacţie. În schimb, cu doar două zile înainte de reţinerea lui Dorin Chirtoacă, magistraţii de la Curtea Supremă de Justiţie au considerat admisibil recursul declarat de un activist civic şi cîţiva consilieri socialişti, care solicită anularea contractului semnat de autorităţi pentru implementarea proiectului parcărilor, o decizie finală fiind aşteptată peste 3 săptămîni.

La etajul nouă al unui apartament de aproape 72 m.p. din sect. Ciocana îşi ispăşeşte cele 30 de zile de arest la domiciliu primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, reţinut pe 25 mai seara de ofiţerii şi procurorii anticorupţie după percheziţii de aproape patru ore în biroul lui de la Primărie şi în locuinţa lui. Mandatul de arestare la domiciliu i-a fost aplicat de instanţă vineri, 26 mai, la demersul procurorului Dumitru Robu, care, solicitat de ZdG, a evitat să spună „pînă la finalizarea urmăririi penale” de ce nu a cerut arest în izolator.

După contractul cu parcările, Chirtoacă cumpără apartament de la Gamreţchi


Apartamentul de la Ciocana a fost cumpărat de Dorin Chirtoacă în noiembrie 2015, tranzacţia fiind înregistrată la Cadastru în februarie 2016, la scurt timp după perfectarea contractului din dosarul parcărilor. Locuinţa a şi fost indicată de primar în declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru 2015. Acolo Chirtoacă a scris că apartamentul are valoarea cadastrală de 500 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 25 mii de euro (!). Preţul de piaţă al unui asemenea apartament, în acel bloc, este de două ori mai mare, unul cu parametri similari fiind vîndut în această perioadă cu 55 de mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?