Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldovenii din oraşe mănîncă mai multă carne decît cei de la sate

5 iun. 2017,, 08:50   Societate
1492 0

Familiile cu copii, care locuiesc la oraş, mînîncă mai multă carne, lapte şi ouă. Cei din mediul rural însă consumă, în special produse de panificaţie.

Sînt datele Biroului Naţional de Statistică, care au efectuat un studiu despre caracteristica gospodăriilor în care există copii.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în 2016, lactatele au fost cele mai consumate produse în familiile cu micuţi din ţara noastră.

În oraş, o persoană dintr-o astfel de familie, a consumat 17 kg de lactate timp de o lună, cu 3,5 kg mai mult decît în sat.

Şi ouăle sînt printre produsele preferate ale moldovenilor.


Astfel, în oraş, s-au mîncat aproape 14 bucăţi pe lună, în comparaţie cu 12 în mediul rural.

Diferenţa dintre consumul de carne într-o familie din mediul urban, în comparaţie cu cel rural, este de 500 de grame.

Chiar dacă oamenii din sate cresc fructe şi legume, aceştia consumă cu peste jumătate de kilogram mai puţin. Astfel, în oraş, o persoană mănîncă 11,6 kg de fructe şi legume pe lună, iar în sat 11 kg.

Autorii studiului au calculat cîţi cartofi consumă moldovenii şi au constatat că atît familiile cu minori din oraş, cît şi cele din sat, folosesc lunar aproape 4 kg de cartofi pentru o persoană.

Datele mai arată că moldovenii consumă multă pîine şi produse din panificaţie. Cei din sat mănîncă 9,6 kg lunar, cu 1,7 kg mai mult decît în mediul urban.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?