Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Saakașvili și-a anunțat scopul privind Ucraina

2 iun. 2017,, 23:06   Externe
2085 0

Fostul șef al regiunii Odesa al Ucrainei, Mihail Saacașvili, şi-a propus drept scop schimbarea conducerii Ucrainei și a declarat că confruntarea lui cu președintele țării Petro Poroșenco se va încheia rău pentru acesta din urmă. Declarația respectivă a fost făcută joi, 2 iunie, informează Agenția de Știri Federale (FAN).


Saacașvili l a declarat la întîlnirea din fața clădirii Cabinetului de Miniștri de la Kiev, cu protestatarii, muncitorii de la „Cerkassyoblenergo”, care au cerut achitarea salariilor: „Scopul meu este de a-i ajuta pe toți acești oameni. În ce mod? Numai cu echipa. Numai cu majoritatea parlamentară, cu un Guvern nou, cu oameni noi, îndepărtînd complet vechea clasă politică“, a spus fostul guvernator.

De asemenea, el a prezis că confruntarea lui cu președintele „se va sfîrşi foarte jalnic pentru Poroșenco“.

Pe data de 30 mai cîteva sute de susținători ai lui Saacașvili au desfăşurat un miting în apropierea clădirii Ministerului Justiției al Ucrainei, în centrul Kievului, cerînd înregistrarea partidului „Ruh novih sil“.
Fostul guvernator al regiunii Odesa critică în mod activ autoritățile de la Kiev. În special, în ianuarie, el l-a acuzat pe Poroșenco de minciuni și corupție.

Saacașvili a fost șeful regiunii Odesa, din mai 2015 pînă în noiembrie 2016, cînd președintele i-a aprobat cererea de demisie. Poroșenco l-a eliberat, de asemenea, pe politician din funcţia de consilier al său. Din anul 2004 pînă în anul 2013 Saacașvili a fost președinte al Georgiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?