Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moțiune împotriva lui Galbur, înaintată în Parlament

2 iun. 2017,, 11:39   Politică
3080 1

Deputații socialiștii au depus astăzi o moțiune simplă asupra activității ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, informează NOI.md.

Decizia a fost luată după ce deputații coaliției de guvernare au respins propunerea organizării unor audieri parlamentare la subiectul expulzării celor cinci diplomați ruși din Moldova. Potrivit socialiștilor, acțiunile ostile ale Chișinăului în raport cu Federația Rusă vor avea un impact negativ asupra relațiilor bilaterale, iar cel mai mult vor avea de suferit simplii cetățeni.

Fruntașii PSRM i-au învinuit pe reprezentanții guvernării, în cazul dat pe Andrei Galbur, de faptul că nu promovează o politică externă corectă, chibzuită și responsabilă.

"Au fost aplicate în mod inadecvat prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și consulare, fiind declanșate intenționat scandaluri. Noi am decis să înaintăm o moțiune simplă pentru ca totuși să discutăm situația care s-a creat legată de scandalul diplomatic", a precizat deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

În semn de protest față de atitudinea majorității în problema scandalului diplomatic, deputații au părăsit ședința Parlamentului, imediat cum au înaintat moțiunea.


Conform legii, moțiunea se examinează în termen de 14 de zile de la depunere. Decizia de demitere a unui ministru se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?