X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Galbur, Bălan și Jizdan scapă de audieri parlamentare

2 iun. 2017,, 11:20   Politică
2826 1

Majoritatea parlamentară a respins propunerea de a organiza audieri parlamentare la subiectul expulzării celor cinci diplomați ruși din Moldova, notează NOI.md.

Propunerea de a-i chema la raport în Parlament pe ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, precum și pe directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Bălan, pentru a oferi explicații la acest subiect, a venit din partea socialiștilor.

„Pe 29 mai a avut loc o provocare fără precedent în istoria Moldovei, o provocare cu iz geopolitic. Este o lovitură serioasă asupra relațiilor moldo-ruse, un atac direct în raport cu președintele țării, care a întreprins eforturi serioase pentru îmbunătățirea relațiilor, un atac și asupra sutelor de mii de migranți moldoveni care muncesc în Rusia. Organele de stat au acționat împotriva intereselor statului”, a remarcat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Propunerea de a organiza audieri parlamentare nu a fost însă susținută de majoritatea parlamentară.

Menționăm că cinci diplomați ruşi au fost declaraţi, luni, persona non grata în Moldova. Autoritățile ruse au decis să răspundă cu aceeași monedă, expluzînd cinci diplomați moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?