X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lupu vorbește despre "bazaconiile" unui fost coleg de partid

2 iun. 2017,, 09:42   Politică
3333 3

Fostul președinte al Partidului Democrat Marian Lupu susține că Iurie Bolboceanu, care i-a fost coleg de partid pînă în 2014, s-a îndatorat foarte mult. Totuși, Lupu susține că nu știe ce informații secrete putea avea Bolboceanu.

Marian Lupu a fost întrebat în cadrul emisiunii Important de la TVC 21 despre secretele de stat care puteau fi dezvăluite de fostul său coleg de partid Iurie Bolboceanu. Avînd în vedere că acesta a fost reținut pentru spionaj în favoarea Federației Ruse.

„În privința lui Iurie pot să vă spun că a făcut mai multe bazaconii și se lansa în niște chestii cu bani mari, datorii. Mă pomeneam la sediul partidului cu oameni necunoscuți care veneau la mine și la domnul Diacov. Ei ne spuneau uite ce face omul acesta, interveniți cumva, întoarceți banii. Era vorba de zeci de mii de euro. Aceasta este realitatea pe care eu o știu. Ceea ce ni se spunea atunci de la acei protagoniști nu prea avea legătură directă sau indirectă cu chestii secrete, dar odată intrat în datorii atît de mari, mai știi ce mai poți face? Habar nu am. Și pentru mine este o întrebare aici”, a declarat Marian Lupu.

Amintim că deputatul Iurie Bolboceanu a anunțat pe 6 martie 2014 că părăsește fracțiunea și Partidul Democrat. Parlamentarul a evitat la acel moment să-și explice gestul.

Potrivit zdg.md, Iurie Bolboceanu a figurat în dosarul de corupere a deputaților din Parlamentul Moldovei.


În vara anului trecut, fostul procuror al Capitalei Ion Diacov a declarat că Bolboceanu ar avea o implicare într-un dosar de luare de mită, unde figurează și un traficant de droguri. Totodată, fostul procuror susține că de 3 ani dosarul respectiv trebuia trimis în instanța de judecată, dar acest proces este tărăgănat intenționat de procurori.

Se presupune că anume acest caz de spionaj a determinat autoritățile moldovene să declare persona non-grata cinci diplomați de la Ambasada Rusiei la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?