Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Guvernul a urmat recomandările experților europeni

2 iun. 2017,, 10:31   Politică
2344 2

Guvernul a aprobat modificări la Legea privind activitățile de acreditare și evaluare a conformității. Modificările se referă la numirea membrilor Consiliului de Acreditare al Centrului Național de Acreditare (MOLDAC).

Experți evaluatori din cadrul Cooperării Europene pentru Acreditare (EA) au constatat că membrii Consiliului de Acreditare ar fi prea dependenți de Guvern. Or, potrivit prevederilor în vigoare, componența Consiliului se aprobă de către Ministerul Economiei și își desfășoară activitatea în baza unui regulament elaborat de minister.

Ca răspuns la recomandările evaluatorilor europeni, Guvernul a modificat articolul 8 a legii. Prin urmare, componența Consiliului va desemnată nemijlocit de organul național de acreditare.

Vicepremierul și ministrul economiei Octavian Calmîc a spus că prin semnarea de către MOLDAC a Acordului de Recunoaștere Bilaterală cu Cooperarea Europeană pentru Acreditare rezultatele încercărilor, certificările, precum și inspecțiile efectuate de către organismele de evaluare a conformității din Moldova vor putea fi recunoscute în spațiul economic european și internațional, ceea ce va permite circulația liberă a mărfurilor și serviciilor autohtone pe piețele externe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?