Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reacția MAEIE la nota Federației Ruse

31 mai. 2017,, 17:52   Politică
5027 5

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat pentru Sputnik că a primit nota Ministerului rus al Afacerilor Externe prin care Chișinăul este anunțat despre decizia autorităților ruse de a expulza cinci diplomați moldoveni.

MAEIE anunță că în prezent ”studiază documentul”. ” Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă recepționarea notei transmisă de MAE rus”, au anunțat responsabilii instituției. Consulul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost chemat, miercuri, la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, unde i-a fost înaintată o notă prin care este anunțat că cinci diplomați moldoveni din cadrul Ambasadei țării noastre la Moscova trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de trei zile.

Potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe, acțiunea este ca o măsură de răspuns la decizia autorităților de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din cadrul Ambasadei FR din Republica Moldova. Diplomația rusă nu anunță numele celor cinci diplomați moldoveni care au fost declarate persoane non-grata pe teritoriul Federației Ruse. ”Partea rusă își exprimă speranța că, autoritățile de la Chișinău au conștientizat caracterul contraproductiv al acțiunilor sale neprietenești în relațiile cu Federația Rusă și a deciziei sale distructive care contravine principiilor de parteneriat și respect reciproc”, se spune în comunicatul MAE rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?