Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Proiect pilot de sortare a deșeurilor menajere solide

31 mai. 2017,, 17:40   Societate
2233 1

Cantitatea de deșeuri menajere care va fi evacuată la depozitul din strada Uzinelor urmează să fie redusă prin sortarea și reciclarea sticlei, a plasticului, hîrtiei și aluminiului.

Un proiect pilot de sortare a deșeurilor menajere solide din capitală a fost lansat de Primăria capitalei.

Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” în parteneriat cu SRL „ABS” vor sorta deșeurile solide din capitală. Perioada de implementare a proiectului este 31 decembrie 2017.

Șeful Direcției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că la sfîrșitul anului, cînd se încheie proiectul, va fi elaborat un raport în care se vor menționa costurile finale și se va estima eficiența inițiativei.

„De exemplu, dacă în prezent la depozitul din strada Uzinelor sînt transportate între 800 și 1000 de tone de deșeuri, în primă etapă a proiectului pilot – 100 de tone din această cantitate va fi transportată la această stație, iar pînă la sfîrșitul anului ne propunem să ajungem la o cantitate de 600 de tone. Cele 100 de tone se duc la această stație, se reciclează, iar ca urmare pe strada Uzinelor se întorc doar 30 de tone”, a menționat Vasile Efros.

Funcționarul a mai spus că din punct de vedere al protecției mediului, acest proiect este extrem de important, pentru că se depozitează o cantitate mai mică de deșeuri.

Capacitatea actualului depozit mai permite depozitarea deșeurilor pentru aproximativ un an. În condițiile în care construcția unui nou depozit regional este în competența Guvernului, reiese că Primăria trebuie să aștepte amenajarea acestuia. Pînă atunci sînt identificate soluții temporare și una dintre ele este acest proiect pilot.

Proiectul pilot se realizează în baza Deciziei Consiliului municipal Chișinău din 14 martie și a dispoziției primarului general 18 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?