X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Filip îi răspunde indirect lui Dodon

31 mai. 2017,, 15:43   Politică
4461 8

Prim-ministrul a lansat astăzi un apel la adresa tuturor demnitarilor de stat, prin care le-a cerut să nu speculeze pe marginea scandalului diplomatic cu Federația Rusă, comunică NOI.md.

Mesajul a fost exprimat după ce ieri președintele Igor Dodon i-a acuzat pe guvernanți de provocări la adresa Rusiei. Filip i-a sugerat șefului statului să se documenteze mai bine înainte de a lansa tot felul de acuzații.

„Nu ne-am dorit să luăm astfel de măsuri, am fi preferat să nu ajungem la o asemenea situație, dar la mijloc este interesul național și, acolo unde vorbim de interesul național, el are prioritate. Vreau să le cer tuturor celor cu funcții publice să nu speculeze pe acest subiect. Îi asigur că au fost toate elementele necesare la baza acestei decizii, această problemă ține de siguranța statului”, a remarcat Filip.

„Toți cei care încearcă să speculeze pe acest subiect, să nu o facă pînă nu se documentează și nu cunosc detaliile”, a adăugat premierul.

Șeful statului a declarat că va convoca săptămîna viitoare ședința Consiliului Suprem de Securitate, pe cazul expulzării celor cinci diplomați ruși din Moldova. Dodon i-a îndemnat pe guvernanți „să lase jocurile cu țara în interese proprii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?