Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Muson în Sri Lanka: Bilanţul se agravează

30 mai. 2017,, 18:40   Externe
1835 0

Sri Lanka a apelat marţi la voluntari pentru a veni în ajutorul sinistraţilor după ploile musonice care cad de vineri şi care au provocat moartea a cel puţin 193 de persoane, potrivit unui nou bilanţ făcut public marţi după amiază, transmite France Presse.


Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren şi un total de 600 000 de persoane au trebuit să-şi părăsească locuinţele. Potrivit celor mai recente cifre oficiale, 1.300 de case au fost distruse şi 7.000 grav avariate. Inundaţiile au contaminat fîntânile şi zeci de mii de oameni sunt privaţi de apă potabilă.

Patru sute de voluntari s-au oferit să participe la operaţiunile de curăţare a puţurilor de apă, a declarat ministrul de resort Rauf Hakeem, care a lansat un apel la donarea de pompe de apă.

Echipe medicale suplimentare sunt trimise în locurile afectate pentru a preveni apariţia unor boli, cum ar fi leptospiroza, diareea sau dengue.

De asemenea, pe insulă sosesc şi sunt aşteptate ajutoare externe, în special din India, China şi Pakistan. Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că va trimite containere de apă şi tablete de purificare a apei, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va furniza medicamente în zonele afectate.

Acestea sunt cele mai grave inundaţii din Sri Lanka din mai 2003, când 250 de persoane au fost murit şi 10.000 de case au fost distruse de ploile musonice neobişnuit de puternice. Anul trecut, acest fenomen meteo a ucis o sută de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?