X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon avertizează guvernarea: Vreți să începem o luptă mai dură?!

30 mai. 2017,, 14:51   Politică
6781 17

Șeful statului așteaptă explicații de la guvernanți pe marginea deciziei de expulzare a celor cinci diplomați ruși din Moldova, comunică NOI.md.

În acest sens, demnitarul va convoca săptmîna viitoare ședința Consiliului Suprem de Securitate, după ce va reveni de la Sankt Petersburg. Igor Dodon a calificat decizia guvernării drept o provocare împotriva parteneriatului strategic cu Federația Rusă. Scopul final urmărit de regimul de la Chișinău este să destabilizeze situația internă în țară, spune el.

„Ei sînt alarmați de faptul că la nivelul relațiilor dintre președinți, dintre structurile statele s-a format o dinamică pozitivă, văd că crește exportul, că oamenii tot mai mult sînt convinși că trebuie să avem relații bune, și recurg la provocări. Acest fapt este parte a unui scenariu”, a comentat Dodon.

Demnitarul le-a transmis un mesaj liderilor de la guvernare, îndemnîndu-i „să lase jocurile cu țara, în interese proprii”.

„Credeți că dacă americanii vă protejează, că dacă cineva vă ține acoperișul, asta o să vă salveze? Vreți să începem o luptă mai dură? O începem! Poporul o s-o înceapă, iar eu o să-l susțin. Nu vreau destabilizarea situației, nu vreau scenarii ca în Ucraina, și doar asta mă ține să nu merg la niște scenarii mai dure. Dar dacă treceți peste limită, atunci lupta este inevitabilă, voi fi nevoit să lovesc primul”, a declarat demnitarul.


De asemenea, șeful statului s-a adresat și conducerii Federației Ruse cu îndemnul de a nu se deda provocărilor, întrucît de pe urma deciziei guvernanților va avea de suferit nu Partidul Democrat, dar poporul.

„Nu vă dedați emoțiilor. Miile de cetățeni moldoveni au văzut o licărire de speranță. Dacă va fi adoptată o decizie cu privire la migranți sau blocarea exporturilor, nu PD va avea de suferit. Ei ne provoacă, au văzut dinamica pozitivă în relațiile noastre și ne provoacă la acțiuni de răspuns, pentru ca oamenii simpli să-și piardă speranța. Rugămintea mea e să nu ne dedăm provocărilor. Timpul lucrează împotriva lor și ei știu asta”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?