Rusia, preocupată de absența unor schimbări pozitive în relațiile cu SUA

Rusia, preocupată de absența unor schimbări pozitive în relațiile cu SUA

Moscova este preocupată de faptul că în urma contactelor cu administrația Donald Trump nu s-au înregistrat schimbări pozitive în relațiile dintre Rusia și SUA, a declarat marți adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agențiile de presă ruse, transmit Reuters și EFE.

 
'Noua perioadă de contacte și interacțiuni cu administrația Trump încă nu a dus la schimbări pozitive semnificative și acest lucru suscită preocupări', a declarat Riabkov, citat de presa locală. 'Înțelegem că definirea priorităților de politică externă ale noii administrații (a președintelui american Donald Trump — n.r.) se desfășoară într-un climat complex și pe fondul unor presiuni puternice din partea opoziției', a adăugat el, citat de EFE.

Prezent la un forum la Pskov, localitate situată la circa 700 kilometri nord-vest de Moscova, oficialul rus a spus că, în calitate de puteri nucleare, Rusia și Statele Unite nu își pot permite să-și mențină relațiile bilaterale la un nivel atît de jos precum cel actual, transmite Reuters. Potrivit EFE, Riabkov a atras atenția că 'reprezintă o îngrijorare deosebită încercările anumitor cercuri de a folosi factorul rus în politica internă' a SUA și a avertizat că actuala campanie 'de defăimare' a ambasadorului rus în SUA, Serghei Kisliak, într-o încercare de a-i atribui intervenții care nu cadrează cu funcția pe care o deține, afectează serios relațiile ruso-americane.

În luna februarie, Riabkov declarase că relațiile dintre Moscova și Washington se află la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, în contextul în care Moscova este acuzată de establishment-ul de la Washington de amestec în alegerile prezidențiale de anul trecut în favoarea actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.
 
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Ala 31 mai. 09:00

Рано радовались победе Трампа. Крымнаш не забывается. И Алеппо тоже.

unu 31 mai. 07:45

Normal ca Russia "este preocupata".
Acum se trateaza cu China. Si de fapt: cine este Russia? Turcia de acum 150 de ani! Un urias cu picioare de lut! Forta militara si atit: daca nu sinteti cu mine, va dau cu bomba in cap....

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load