X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

După pericolul la care s-au expus cei trei elevi, furnizorul de electricitate vine cu recomandări

30 mai. 2017,, 14:39   Societate
1192 0

Gas Natural Fenosa solicită populaţiei respectarea strictă a normelor de securitate în raport cu instalaţiile electrice.

Adresarea vine în legătură cu pericolul la care s-au expus trei tineri din Chișinău, urcîndu-se pe construcţia capitală a unei staţii electrice de tensiune înaltă de 110 kV, relatează NOI.md.

Pentru neadmiterea pe viitor a unor astfel de cazuri, Gas Natural Fenosa recomandă următorul lucru.

„Este extrem de important să se conştientizeze că orice intervenţii a persoanelor în vecinătatea instalaţiilor electrice, în zona de protecţie a acestora şi, în mod inadmisibil în interiorul lor, sînt însoţite de un grav pericol de electrocutare, care poate surveni în urma contactului direct sau prin intermediul unui arc electric la apropierea la o distanţă inadmisibilă de echipamentele aflate sub tensiune. Prin urmare, populaţia, în special copiii, trebuie să conştientizeze aceste riscuri la care se expun atunci cînd se apropie periculos de instalaţiile electrice şi urmează să renunţe la intenţia de a desfăşura orice activităţi sau jocuri în preajma lor”

Precizăm că trei elevi cu vîrste cuprinse între 13 şi 14 ani au fost surprinşi zilele trecute urcîndu-se pe construcţia capitală a unei staţii electrice de tensiune înaltă de 110 kV din mun. Chişinău, în intenţia de a face selfie la înălţime.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?