X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CMC va discuta astăzi despre „blocajul” din Primăria Chișinău

30 mai. 2017,, 09:30   Capitala
2830 0

Consilierii municipali se vor întruni azi, 30 mai, în şedinţă pentru a conveni asupra unei candidaturi care va exercita atribuţiile primarului general.

Totodată, unii consilieri se arată sceptici că vor reuşi să găsească pe cineva care să-şi asume responsabilitatea. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Consilierul PL, Ion Cebanu, a declarat că fracţiunea pe care o reprezintă este pregătită pentru a se ajunge la un numitor comun cu consilierii din alte fracţiuni.

„Mîine ne vom aduna şi vom desemna o persoană care să execute funcţia de secretar al CMC, care îl va înlocui pe primarul general pe durata aflării sale în arest. Contăm pe buna credinţă a consilierilor”, a declarat liberalul.

Ruslan Codreanu, preşedintele fracţiunii PPEM în CMC, a spus că aleșii locali vor trebui să-l susţină pe cel care îşi va asuma responsabilitatea: „Situaţia din Primăria Chişinău posibil că nu e una pe termen scurt. În condiţiile actuale, persoana care va accepta să-l înlocuiască pe primar va trebui să recîştige încrederea cetăţenilor, iar noi, consilierii, sîntem obligaţi să-l ajutăm”.

Fostul consilier liberal Oleg Cernei a opinat că sînt puţine şanse ca CMC să reuşească să desemneze un secretar al CMC, în condiţiile în care există o presiune imensă din partea societăţii, dar şi frica de CNA. Cernei consideră că o soluţie ar fi ca CMC să facă un demers pentru ca viceprimarul Nistor Grozavu să fie eliberat sub control judiciar ca să-şi poată exercita atribuţiile la Primărie.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a comunicat pe pagina sa dintr-o rețea de socializare că va face publică decizia socialiştilor marţi dimineaţă, în cadrul unui briefing.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?