Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

BM va ajuta Moldova să eficientizeze procesul de privatizare

30 mai. 2017,, 08:51   Economie
2775 2

Banca Mondială este dispusă să susțină autoritățil Republicii Moldova în elaborarea și aplicarea unor noi regulamente de evaluare și desfășurarea a procesului de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, precum și organizarea unei administrări corporative mai eficiente a întreprinderilor de stat.

Declarația a fost făcută astăzi de Satu Kahkonen, director regional al Grupului Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii și informații asupra procesului de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat de către autoritățile de la Chișinău, eficienței acestuia, precum și măsurilor care pot fi implementate în viitor pentru transparentizarea și eficientizarea acestui proces.

Ministrul Economiei a vorbit despre metodele aplicate de autoritățile naționale în cadrul rundelor de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, organizate anterior, inclusiv în cea anunțată pentru perioada 26 mai – 30 iunie 2017, precum și elaborarea unor noi metode de desfășurare a privatizărilor în viitor, bazate pe experiența națională și internațională.

În context, experții Băncii Mondiale și-au anunțat disponibilitatea de a susține autoritățile Republicii Moldova în această problemă, venind cu cele mai eficiente și utile experiențe, utilizate în diferite state.

Interlocutorii au abordat și probleme legate de reforma administrației publice centrale, inițiate de Guvernul Republicii Moldova, implementarea strategiilor de dezvoltare națională, în special în sectorul economic, colaborarea bilaterală dintre autoritățile Republicii Moldova și Banca Mondială, precum și participarea instituției financiare la realizarea proiectelor investiționale de importanță națională, în special în domeniile infrastructură, transporturi, sectorul energetic etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?