X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dosarul parcărilor ilicite: din cei 9 reținuți, doar 3 și-au recunoscut vina

30 mai. 2017,, 08:30   Societate
7333 7

Trei dintre cei nouă reținuți în dosarul deschis pe numele secretarului Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didencu, și-au recunoscut vina integral și au primit mandate de arest la domiciliu, scrie Deschide.md, cu referire la procurorul de caz, Eugen Balan.



Potrivit ursei citate, persoanele reținute în dosarul secretarului CMC sînt: consilierul municipal Oleg Onișcenco, care a primit 30 de zile arest; consilierul municipal Ghenedie Dumanschi - 30 de zile arest, și agenții economici Vasile Drangoi - 25 de zile de arest; Ion Balan - 30 de zile de arest la domiciliu; Pavel Căldărari - 30 de zile de arest la domiciliu; Andrei Nebesnîi - și-a recunoscut vina, 30 de zile de arest la domiciliu; Gheorghe Sîrbu - și-a recunoscut vina, 20 de zile de arest la domiciliu; Anatolie Marciuc - și-a recunoscut vina, control judiciar și nemijlocit, Valeriu Didencu, secretar al CMC, care a primit 30 de zile de arest preventiv.

Deschide.md scrie că cei trei suspecți care și-au recunoscut vina sînt Andrei Nebesnîi, Gheorghe Sîrbu și Anatolie Marciuc.

Potrivit portalului Crimemoldova.com, Vasile Drangoi, care este și proprietarul firmei de înghețată „Drancor”, a acționat în complicitate cu Valeriu Didencu într-o schemă de preluare a terenurilor din capitală, în care secretarul CMC ar fi identificat terenurile, iar agentul economic ar fi contribuit cu mijloace financiare la înstrăinarea lor.

Aceeași sursă scrie că Ion Balan, un alt agent economic reținut în acest dosar, este proprietar al SRL Biox-comerţ, firmă care se ocupă cu comercializarea materialelor de construcție și fabricarea peleților. Acesta ar fi încercat să-l mituiască pe Didencu pentru a urgenta privatizarea unui teren de pe strada Uzinelor din capitală.

Menționăm că Valeriu Didencu a fost reținut de CNA pe 25 mai. Peste două zile, secretarul CMC a primit 30 de zile de arest preventiv. Didencu este acuzat de atribuirea unor mijloace bănești în valoare de la 200 pînă la 2000 de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?