X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ultimul liberal din Guvern și-a dat și el demisia: Simt liberate​

29 mai. 2017,, 17:30   Politică
3456 1

Pe lîngă cei doi miniștri liberali, Valeriu Munteanu și Corina Fusu, cerere de demisie a depus și vicepremierul Gheorghe Brega. Oficialul a declarat că se simte mai liber, informează portalul Anticorupție.

„Simt libertate. În sfîrșit, pot să recunosc că mă simt mai ușor după ce am scris cererea de demisie”, a declarat vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega. Oficialul nu a vrut să explice la ce se referă și dacă a simțit presiuni în perioada în care și-a exercitat mandatul, precizînd că o va face mai tîrziu. Întrebat totuși ce le recomandă celor care vor prelua în Executiv responsabilitățile pentru domeniul de care a fost responsabil, vicepremierul a răspuns: „Le recomand să aibă credință în Dumnezeu și să țină cont de vechea zicală că ceea ce nu-i place altuia nu ar trebui să îi faci”.

Precizăm că anterior în presă a apărut informația precum că Gheorghe Brega nu și-a depus cererea de demisiae dar a plecat în concediu.

Decizia de a pleca de la guvernare a fost luată vineri, 26 mai, la ședința Consiliului Republican al partidului. Tot atunci, liberalii au anunţat că părăsesc Coaliţia de guvernare, nemulţumiţi de faptul că primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, au fost reţinuţi de CNA.

Partidul Democrat din Moldova a anunţat anterior că a luat act de decizia anunțată de Partidul Liberal de a se retrage din coaliția majoritară. Urmează ca această decizie să fie analizată în cadrul ședinței PDM de marţi, 30 mai.

La finele săptămînii trecute, premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul nu va numi noi miniştri decît după reforma Administraţiei Publice Centrale, care prevede reducerea numărului de ministere de la 16 la 9.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?