Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost aprobat mecanismul introducerii impozitului unic pentru rezidenții IT-Park

29 mai. 2017,, 11:49   Economie
2204 0

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat mecanismul pentru introducerea unui impozit unic pentru rezidenții IT-Park.

În special, deputații au aprobat în prima lectură un pachet de modificărilor în domeniul impozitelor, asigurărilor sociale și asigurărilor medicale, în scopul creării condițiilor necesare pentru realizarea în practică a legii cu privire la Parcurile informațional-tehnologice, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017, transmite NOI.md.

Proiectului de lege, adoptat de către Parlament prevede introducerea unor modificări și completări la Codul Fiscal, pentru a prevedea posibilitatea de a fi aplicată rata de impozitare unică în mărime de 7% din veniturile de vînzări pentru rezidenții IT-Park, ceea ce va spori atractivitatea sectorului IT pentru investitorii interni și externi, precum și accelerarea dezvoltării și valorificarea potențialului acestei industrii.

În special, Codul Fiscal va fi suplimentat cu o nouă secțiune X „Regimul fiscal rezident al Parcurilor tehnologice de informare“, care va stabili normele speciale de impozitare a contribuabililor, care au statut de rezidenți ai parcurilor numite.

Rezidenții IT-Parkurilor vor plăti un impozit unic în mărime de 7% din veniturile de vînzări, care va include și va înlocui impozitul pe veniturile din activitățile de afaceri, impozitul pe venit din salarii, contribuțiile de asigurări sociale de stat de la angajatori și angajați, contribuțiile pentru asigurarea medicală obligatorie, taxe locale, impozitul pe bunuri imobiliare, taxe pentru utilizarea drumurilor, automobilelor, înregistrate în Republica Moldova.

Este prevăzut că valoarea minimă a impozitului unic perceput de la rezidenții IT-Parkurilor vor fi determinate lunar pentru fiecare angajat și vor constitui 30% din salariul mediu pe economie, prevăzut în anul perioadei fiscale pentru taxa unică.

În componența taxei unice nu vor fi incluse: TVA, accize, taxele de drum, cu excepția taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova.

Calcularea și darea de seamă a taxei unice de către rezidenții parcului vor fi efectuate lunar, prin prezentarea unui raport Serviciului Fiscal de Stat pînă la data de 25 a lunii, care urmează după luna de raportare. Forma și procedura de completare a dării de seamă va fi aprobată de Guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?