X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un copil care recita o poezie în centrul Moscovei a fost arestat

28 mai. 2017,, 17:00   Externe
2519 0

Opinia publică din Rusia a fost șocată de o înregistrare video cu arestarea brutală, vineri seara, a unui copil de 10 ani care recita poezii pe o stradă din centrul Moscovei și pe care poliția îl suspecta de cerșetorie, transmite AFP.

Înregistrarea, făcută cu un telefon mobil și difuzată masiv de televiziunile ruse, îl arată pe copil strigînd "Salvați-mă" în timp ce este luat cu forța de mai mulți polițiști.

Poliția a explicat că respectivul copil, identificat de media cu numele de Oscar Mironov, practica cerșetoria în stradă, o activitate interzisă, dar tatăl său a asigurat presa rusă că el spunea poezii pentru a-și exersa talentul de actor, cu mama sa vitregă așezată pe o bancă din apropiere.

Aceasta din urmă este și cea care a filmat scena înainte de a-l urma pe copil la comisariatul unde a fost transferat. Băiatul și mama sa vitregă au rămas acolo circa patru ore și au ieșit puțin după miezul nopții, conform site-ului OVDInfo, care urmărește reținerile și arestările.

Poliția din Moscova a anunțat o anchetă în acest caz, ale cărei rezultate vor fi făcute publice.

Cu cîteva zile înainte de acest incident, un jurnalist de la cotidianul Moskovski Komsomoleț adusese un omagiu lui Oscar, printr-un video postat pe Facebook.

În înregistrare, putea fi văzut copilul recitînd pe de rost celebrul monolog din Hamlet 'To Be Or Not To Be', pe strada Arbat, o arteră pietonală foarte frecventată din centrul Moscovei.

Jurnalistul, Alexandre Minkin, l-a numit "prințul străzii" și "eroul meu", adăugînd că unii trecători îi dădeau monede copilului, dar el nu cerșea.

Avocatul Anatoli Kutcerena, care îl reprezintă inclusiv pe Edward Snowden, s-a dus la comisariat și a indicat că poliția s-a scuzat la părinți.

Poliția din Moscova a afirmat totuși că tatăl copilului a primit o amendă de 500 de ruble (circa 8 euro) pentru a nu-și fi îndeplinit obligațiile părintești.

Această polemică intervine în timp ce poliția rusă a fost foarte criticată pentru a fi arestat, uneori de manieră brutală, zeci de adolescenți participanți la manifestațiile organizate pe 26 martie de către opozantul rus Alexei Navalnîi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?